Telefon-ikon
02470
Ring og vi svarer på sekunder eller bruk kontaktskjema
En rosa Boligelektrikeren-bil
  Kundelogin



Vannet har stoppet eller frosset: Hva kan du gjøre?

  • Fryste rør: En av de mest vanlige årsakene til at vannet stopper opp, spesielt om vinteren, er at rørene har frosset. Når temperaturen synker under frysepunktet, kan vannet i rørene fryse til is og blokkere vannstrømmen. Dette kan føre til rørskader dersom rørene sprekker på grunn av utvidelsen av isen.
  • Stengt hovedkran: En annen årsak kan være at hovedkranen som regulerer vanntilførselen til boligen din, er stengt. Dette kan ha skjedd under vedlikeholdsarbeid, eller ved en uhell.
  • Problem med vannforsyningen: I noen tilfeller kan det være en midlertidig avstengning fra vannverket i ditt område. Du kan kontakte vannleverandøren eller sjekke deres nettsider for å få oppdatert informasjon.

Hvordan håndtere fryste rør

  1. Lokaliser de fryste rørene: Start med å identifisere hvor i rørsystemet vannet har frosset. Ofte vil det være rør som er eksponert for kald luft, som de som ligger i uisolerte vegger, kjellere eller på loftet.
  2. Tining av rør: For å tine fryste rør kan du bruke en hårføner, varmevifte eller varmepute. Unngå bruk av åpen ild eller kraftige varmekilder, da dette kan føre til at rørene sprekker.
  3. Kontakt rørlegger: Hvis du ikke klarer å få vannet til å renne igjen, eller hvis du mistenker at et rør har sprukket, bør du kontakte en rørlegger umiddelbart. En rørlegger kan også hjelpe deg med å isolere utsatte rør for å forhindre frysing i fremtiden.

Har vannet ditt stoppet eller er rørene dine fryst? Skriv til oss, og kom i kontakt med dyktig rørlegger?

Det raskeste er å ringe oss, men vil du heller kommunisere skriftlig så bruk kontaktskjemaet. Vi svarer så snart vi kan.